Welkom in de wereld van de Falcons

Onze vereniging bestaat sinds 22 november 1971. We zijn begonnen als honk-en softbalbalvereniging SVL’67, als onderdeel van de omnisportvereniging die SVL’67 toen was. Een paar jaar later werd de club omgedoopt in Pinas, naar het gelijknamige restaurant dat een aantal jaren hoofdsponsor was. Toen die sponsoring stopte, werd gekozen voor Falcons, een verwijzing naar de vele valken in de polde.

Op deze site kun je informatie vinden over de vereniging, de teams en activiteiten en natuurlijk de sportieve prestaties. Falcons is aangesloten bij de KNBSB, de Koninklijke Nederlandse Baseball en Softball Bond.

Als je een paar keer mee wilt trainen of meer informatie wilt neem dan contact op met een van de commissies of het bestuur.

Maar kom vooral ook eens langs op ons veld aan de Beginweg in Lelystad.

Honk- en softbalvereniging Falcons heet je van harte welkom!

Doel

Ons doel is om jong en oud, jongens, meisjes, mannen en vrouwen in Lelystad en omstreken bekend te maken met honk- en softbal en te laten genieten van deze fantastische sport. Wij zijn een zeer toegankelijke vereniging, iedereen is bij ons welkom. Voor ouders van jeugdleden met een laag inkomen zijn er mogelijkheden om via het Jeugdsportfonds te komen spelen.

Honk- en Softbal

Honk- en softbal zijn zomersporten. Het seizoen begint omstreeks medio april en eindigt medio oktober. Voorafgaande aan het seizoen, als het weer het toelaat, worden er oefenwedstrijden gespeeld. Ook kunnen er gedurende het jaar toernooien worden georganiseerd. In oktober is de familiedag de afsluiting van het seizoen. Tijdens de grote vakantie is er een zomerstop van 5 weken.

Het terrein

Ons terrein is gelegen aan de Beginweg te Lelystad-Noord. Het is te bereiken vanaf de rotonde nabij het Lelycentre richting industrieterrein “Oostervaart", na de rotonde de tweede afslag, rechts de Binnenhavenweg op. De eerste weg links is de Beginweg. Gelijk aan de linkerkant ligt ons terrein en het clubgebouw. In dit clubgebouw bevinden zich naast de kantine, waar diverse drankjes, snacks en versnaperingen genuttigd kunnen worden, ook de kleedruimtes met douchegelegenheden.

Trainingen

Vanaf half maart tot medio oktober wordt er buiten getraind op ons complex. In de winter wordt er in een zaal getraind. In de sportzalen moet met sportschoenen met lichte zool getraind worden. Op de teampagina’s staat wanneer de trainingen zijn.